Wootten Road Reserve Grassland Play Space

Wootten Road Reserve

Glas designed a new 3 Hectare ‘community habitat’ for the suburb of Tarneit. Based around the ecology and history of the site, the design proposes a juxtaposition of immersive natural and cultural experiences inspired by the local basalt grassland ecology and the settlers homestead remnants. The project will provide a community recreation hub including high quality play and interpretation space. The design proposes a sequence of play equipment that follows pathways through a series of landscapes relating the stories of the past and future through immersive spaces defined by habitats, plants and materials of the different eras. The project deliberately seeks to juxtapose active recreation with natural ecology and historic interpretation with fun play to provide insights into the local heritage and stimulate the establishment of a heart within the new community.